Haber Detayı
15 Kasım 2014 - Cumartesi 12:14 Bu haber 2736 kez okundu
 
Kavurma Bingöl ile özdeş oldu
Kavurma denince akla gelen isim olan Doğan Koç, “Kavurma denince akla Bingöl gelmeye başladı. Hedefimiz Türkiye’deki tüm market raflarına Soğukçeşme Kavurmasını yerleştirmek” dedi.
Ekonomi Haberi


Bingöl’ün sahip olduğu değerlerinin Türkiye’de tanınmaya başladığını anlatan Soğukçeşme kavurma işletme sahibi Doğan Koç, Bingöl kavurmasını diğerlerinden ayıran nedenleri anlattı.

Mesleği babalarından öğrendiklerini belirten Koç, “1965 yılında merhum babamız Aziz Koç’tan öğrendiğimiz kavurmayı günümüze taşıdık. Sıcak ve suğuk kavurma çeşitlerimiz ile bu lezzeti Tüm Türkiye’ye tattırıyoruz. 2009 yılında kurduğumu modern tesis sayesinde kavurma paketlemesi yaparak Bingöl Soğukçeşme Kavurmasını Tüm Türkiye’ye yaydık” dedi.

Kavurmanın Bingöl’ün en leziz tatlarından olduğunu anlatan Koç, “Kavurma denince şuan akla Bingöl geliyor. Şuan işletme olarak sipariş üzerine Türkiye’nin dört bir yanına gönderim yapıyoruz; ancak hedefimiz daha büyük. Bingöl’ün muhteşem tadı olan kavurmayı Türkiye’deki tüm marketlerin raflarında yer almasını hedefliyoruz. Bu sayede Bingöl’ümüzün de tanıtımına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL KAVURMASINI DİĞERLERİNDEN AYIRAN NE?

Bingöl kavurmasını diğerlerinden ayıran inceliği anlatan Koç, “Her memleketin kavurması var; ancak hiç biri Bingöl kavurmasının tadında değil. Bunun nedenlerine gelirsek oğlaklarımız meşe ağaçlarından, büyükbaş hayvanlarımız ise geniş meralarımızdan doğal olarak beslenmektedir. Bu doğallık tamamen etin lezzetini etkilemektedir. Diğer önemli konu ise kavurmayı katkısız yapmamızdır. Kavurmamız kendi yağında piştiği için diğer kavurmalardan belirgin şeklde ayrılmaktadır” dedi.   

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kavurma, Bingöl, ile, özdeş, oldu,
Haber Videosu
Yorumlar
BİNGÖL Egazete
Yazarlar
Önemli Haberler
Anketler
Belediye'ye devredilen askeri alana ne yapılsın ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv